تاثیر جراحی پروتز سینه بر شیردهی

آنچه می خوانید...

پروتز سینه مانع شیردهی نیست و بستگی به اندازه و محل قرارگیری پروتزها و نوع جراحی دارد. اگر برش های جراحی پروتز سینه، زیر چین سینه یا از زیر بغل باشند، مشکلی در شیردهی ایجاد نمی شود. اما اگر برش در اطراف آرئول (هاله اطراف نوک سینه) باشد و مجاری شیردهی برش بریده شوند، احتمال دارد فرد نتواند در آینده به فرزندش شیر بدهد.

پروتز سینه و شیردهی

پروتز سینه یکی از رایج ترین عمل های جراحی پلاستیک در سراسر جهان است. برخی از خانم ها برای زیبایی این عمل را انجام می دهند و برخی دیگر نیز چون در اثر بیماری (مانند سرطان سینه) سینه شان تخلیه شده، بعد از بهبودی پروتز می کنند.

اگر به هر دلیلی پروتز سینه را انجام داده اید و نگران شیردهی هستید با ما همراه باشید تا به پاسخ برخی از سوالات و نگرانی هایتان برسید.

شیردهی بعد از پروتز سینه

بیشتر بخوانید: عوارض پروتز سینه چیست؟

آیا پروتز سینه می تواند مشکلاتی را برای شیردهی ایجاد کند؟

هر دو پروتز سالین(نمکی) و سیلیکونی، خطری برای شیر مادر ندارند. چون پروتزها در پشت غدد شیردهی قرار دارند، بر روی مجاری و غدد شیردهی اثری ندارند. سیلیکون موجود در پروتزهای جدید به شیر مادر نفوذ نمی کند و اگر ایمپلنت سالین پاره شود، بلافاصله فرد متوجه خواهد که این نیز کودک را دچار خطر نمی کند.

تحقیقات زیادی درباره نوع پروتز و خطر آن در شیردهی انجام شده است. طبق آمار، نوزاد مادری که پروتز سینه سیلیکونی دارد، دچار مشکلات بالینی ناشی از پروتز نشده است. در سال 2001، آکادمی اطفال آمریکا (AAP)  بیان کرد مواد شیمیایی از پروتزهای سیلیکونی، وارد شیر مادر نمی شوند.

آیا با وجود پروتز در سینه، امکان شیردهی وجود دارد؟

پس از جراحی بزرگ کردن سینه با پروتز، اکثر خانم ها نگران این هستند که آیا می توانند با خیال راحت به فرزند خود شیر بدهند؟ اولاً، شیر دادن با پروتز سینه برای کودک کاملاً بی خطر است، اما برای این که به جواب صحیح و علمی این مساله برسید حتما با یک جراح پلاستیک متخصص و دارای مجوز، مشورت کنید.

تولید شیر با کمک عصب ها، غدد، مجاری شیردهی و خون رسانی به غدد انجام می شود. هر گونه آسیب به این موارد موجب کاهش یا عدم توانایی شیردهی خواهد شد.

تفاوت نتایج جراحی های سینه بر شیردهی

شیر دادن با شیر مادر بهترین راه تغذیه یک نوزاد است و خود جراحی نیز بر توانایی شیردهی یک مادر تاثیری ندارد. مقدار شیر، به تعداد مجاری و عملکرد اعصاب سینه بستگی دارد و جدای از جراحی پروتز سینه عواملی مانند هورمون ها بر مقدار شیر مادر تاثیر می گذارد. وزن نوزادان مادرانی که پروتز سینه دارند باید به دقت کنترل شود تا در صورت نرمال نبودن افزایش وزن، از مکمل استفاده کنند. فقط نحوه قرارگیری پروتزها بر شیردهی تاثیر دارد.

دو روش برای کاشت پروتز سینه وجود دارد:

  1. زیر عضلانی (Submuscular)، یعنی پروتز در زیر غدد و زیر عضله سینه ای قرار می گیرد.
  2. زیر بافت (Subglandular)، در این روش پروتز زیر بافت سینه اما روی عضله قرار می گیرد.

در هر دو روش، پروتز سینه پشت مجاری شیر قرار می گیرد، بنابراین بر شیردهی تاثیر خاصی نمی گذارند. اما کاشت پروتز زیر عضلانی تاثیر کمتری بر توانایی شیردهی مادر دارد.

چگونه روش های مختلف جراحی پروتز سینه بر روی شیردهی تاثیر می گذارند؟

مهمترین عاملی که بر شیردهی تأثیر دارد، جای برش در عمل پروتز سینه است. اکثر پزشکان جراح برای قرار دادن پروتز، چین زیر سینه را برش می دهند بنابراین به قسمت هایی از سینه که مرتبط با شیردهی هستند، آسیبی نمی رسد.

البته اگر برش از زیر هاله سینه باشد، ممکن است اعصاب و مجاری شیردهی را از هم جدا کند. همچنین اگر با این جراحی اعصاب سینه از هم جدا شوند، فرد حس خود را در نوک سینه از دست می دهد.

بیشتر بخوانید: چه کسانی می توانند عمل پروتز سینه انجام دهند؟

پایین بودن سینه از پروتز بعد از جراحی

برخی ممکن است فکر کنند شیردهی بر شکل و محل قرارگیری پروتز تاثیر می گذارد. بارداری و شیردهی ممکن است موجب تغییراتی در بافت سینه از جمله اندازه، شکل سینه و افتادگی آن شود. طبق تحقیقات، شیردادن یا ندادن زنانی که پروتز سینه دارند، هیچ تفاوتی در اندازه یا افتادگی پروتز سینه آن ها ندارد.

جراحی بعد از پروتز سینه

واکنش بدن هر زن به بارداری و شیردهی متفاوت است. اگر فرد دارای پروتز احساس می کند پس از بارداری و شیردهی پروتزها جابجا شده اند، یا نگران افتادگی سینه هستند، دکتر جراح می تواند جای پروتز را اصلاح یا آن را بردارد.

مدت زمان بهبودی بعد از جراحی پروتز سینه

اکثر بیماران پس از 3 هفته می توانند به سر کار خود بازگردند و بعد از 6 تا 8 هفته کاملا بهبود می یابند. پس از جراحی پروتز سینه شما باید تا مدتی از سوتین مخصوص استفاده کنید تا شکل سینه ها به خوبی حفظ شود.

تا زمان بهبودی کامل فرد نباید فعالیت های سنگین کند یا اجسام سنگین را بردارد. درباره زمان بهبودی و دستورالعمل هایی که باید در این دوران رعایت کنید حتما از پزشک جراح بپرسید.

پروتزها معمولا تا 10 سال مشکل خاصی ایجاد نمی کنند و اگر پس از مدتی دچار درد یا عوارض خاصی شدید حتما به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.

هزینه عمل پروتز سینه

هزینه جراحی پروتز سینه به عوامل زیادی مانند برند و نوع پروتز، مهارت پزشک جراح، کلینیک یا بیمارستان محل جراحی، نوع بیهوشی و مدت زمانی که بیمار باید بستری باشد بستگی دارد.

این عمل نیز مانند سایر جراحی های زیبایی تحت پوشش بیمه درمانی نیست اما اگر بیمار به دلیل بیماری سینه اش تخلیه شده و نیازمند پروتز سینه باشد، ممکن است بیمه بخشی از هزینه های پروتز را پوشش دهد.

سخن آخر

پروتز سینه مادام العمر نیست و معمولا نیاز است که تعویض شود. جراحی ثانویه برای ترمیم یا تغییر پروتز ممکن است آسیب بیشتری به بافت پستان رسانده و بر شیردهی تأثیر بگذارد. چون معمولا خانم های جوان بعد از پروتز سینه نگرانی شیردهی دارند تا زمان تعویض معمولا بچه دار شده و مرحله شیردهی را پشت سر گذاشته اند. همیشه مشورت با یک پزشک متخصص کمک می کند که مادر با پروتز سینه شیردهی بیشتر داشته باشد

دکتر سروش کافی

دکتر سروش کافی

متخصص جراح عمومی
با سابقه ۴ ساله فعالیت به عنوان پزشک عمومی
پزشک اورژانس مدیر کلینیک زیبایی و اعمال جراحی سرپایی و تزریق بوتاکس و فیلر
و سابقه ۵ ساله فعالیت به عنوان جراح در عرصه های مختلف درمان بیماران و اعمال جراحی زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *