جراحی-بازسازی-سینه-

جراحی بازسازی یا ترمیم بافت سینه پس از عمل ماستکتومی

آنچه می خوانید...

پس از برداشتن تمام یا قسمتی از سینه (به دلیل بیماری سرطان سینه) با جراحی بازسازی سینه سعی می‌شود که سینه ظاهر طبیعی خود را تا حد امکان به دست بیاورد. این جراحی توسط جراح پلاستیک انجام می‌شود. اغلب بیش از یک جراحی نیاز است و گاهی اوقات لازم است که حتی جراحی‌هایی روی سینه‌ای که دچار سرطان نبوده جهت دستیابی به تقارن و ظاهر یکسان انجام شود. تصمیم‌گیری جهت جراحی بازسازی سینه تصمیمی بسیار شخصی است اما لازم است قبل از جراحی با جراح سرطان و جراح پلاستیک راجع به انجام آن صحبت و مشاوره داشته باشید. برخی از خانم‌ها ترجیح می‌دهند که این جراحی را داشته باشند تا بتوانند حس اعتماد به نفس و دوست داشتن خود پس از جراحی ماستکتومی (برداشتن سینه) را دوباره به دست بیاورند اما برخی زنان تمایلی به استفاده از پروتز سینه ندارند بنابراین این جراحی را انجام نمی دهند، گروهی دیگر نیز به دلیل اینکه نمی‌خواهند تحت جراحی دیگری قرار بگیرند از انجام این جراحی صرف نظر می نمایند.

گروهی دیگر از زنان نیز به دلیل اینکه سلامت عمومی آن‌ها مناسب جراحی نیست یا اینکه مقدار بافتی که پس از ماستکتومی باقی مانده است جهت جراحی بازسازی سینه کافی نیست ممکن است با وجود اینکه تمایل به این جراحی ترمیمی دارند اما نتوانند آن را انجام دهند، در هر صورت بهترین گزینه این است که با یک جراح پلاستیک مشاوره داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

کدام نوع جراحی بازسازی سینه برای شما مناسب است؟

تصمیم گیری در مورد اینکه کدام نوع جراحی بازسازی سینه برای شما مناسب است، جراح پلاستیک پیش از جراحی به شما توضیح می‌دهد که کدام نوع جراحی برای شما بهتر است، در هنگام تصمیم‌گیری جهت انجام جراحی بازسازی سینه، جراح نکات زیر را در نظر خواهد گرفت:

  • سلامت کلی شما و مشکلات سلامتی که ممکن است داشته باشید
  • سلامت بافت ناحیه‌ای که قرار است جراحی بازسازی در آن انجام شود
  • آیا قبلا درمان رادیوتراپی را در سینه انجام داده‌اید یا اینکه در آینده باید انجام دهید یا خیر
  • چه مقدار از بافت سینه طی جراحی خارج شده است
  • میزان ماهیچه‌ها و بافت چربی که در سینه باقی مانده است
  • اندازه و فرم سینه‌ای که تحت جراحی قرار نگرفته است
جراحی بازسازی سینه

انواع روش های جراحی بازسازی سینه

ایمپلنت سینه در زیر ماهیچه‌های قفسه سینه قرار داده می‌شود، جراح ممکن است با در نظر گرفتن نکاتی که قبلاً اشاره شد یکی از این روش‌ها را به کار بگیرد:

انبساط بافت

اگر پوست و بافت سینه بیش از حد سفت یا صاف باشد جراح برای اینکه بتواند ایمپلنت‌ها را قرار دهد باید فضا را بزرگتر کند که به این روش انبساط سینه می‌گویند. این جراحی دو مرحله‌ای می‌باشد، پس از اینکه سینه به اندازه‌ی سینه‌ی دوم رسید، جراحی دوم جهت جایگذاری ایمپلنت انجام خواهد شد، این دوره ممکن است تا 3 ماه طول بکشد.

بازسازی با تاخیر

در طی جراحی جهت خروج سینه، جراح یک گشادکننده در زیر بافت ماهیچه و پوست قفسه سینه  قرار می‌دهد و جراحی تکمیلی پس از پایان درمان‌های سرطان انجام خواهد شد.

بازسازی یک مرحله‌ای

روشی جدید است که به آن بازسازی مستقیم ایمپلنت نیز می‌گویند، در این روش از بافت پوست اهدایی که به آن نام ماتریکس پوستی سلولی می‌گویند استفاده می‌شود.

طی جراحی ماستکتومی سینه، علاوه بر بافت سینه، نوک سینه و هاله اطراف آن نیز بازسازی می شود. جراحی بازسازی نوک سینه نیز با تکنیک های مختلف انجام می گیرد تا ظاهر اولیه سینه شبیه سازی شود.

نکاتی در مورد جراحی بازسازی سینه

  • لازم است پیش از جراحی نسبت به نتایج پس از جراحی آگاهی کامل داشته باشید، باید بدانید سینه‌ا‌ی که بازسازی شده ممکن از لحاظ ظاهر با سینه‌ی طبیعی تفاوت داشته باشد، بافت اسکار به مرور زمان برطرف می‌شود اما ممکن است هرگز به طور کامل رفع نشود. حساسیت سینه مانند گذشته نخواهد بود زیرا بافت و اعصاب زیادی از سینه‌ شما خارج شده است.
  • در مورد اینکه چه زمانی می توانید فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرید باید با جراح مشورت داشته باشید، در مورد بعضی بیماران چند ماه زمان لازم است تا بتوانند به زندگی روزمره خود بازگردند. همچنین در مورد انجام ورزش و حرکات سنگین باید دقت لازم را داشته باشید.
  • زمانی که محل زخم ها به خوبی بهبود یافت می توانید دوباره از سینه‌بند استفاده نمایید.
  • جلسات پیگیری را فراموش نکنید، لازم است که در چند ماه اول تحت نظر پزشک باشید تا هرگونه تغییر، مشکل، عوارض جانبی یا ناراحتی که دارید توسط جراح و کادر پزشکی بررسی شود.
  • خانم هایی که بازسازی سینه آن‌ها با پیوند از بافت‌های دیگر بدنشان انجام شده است نیازی به ماموگرافی از آن سینه ندارند اما سینه‌ دوم باید تحت ماموگرافی منظم قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: جراحی همزمان لیفت و پروتز سینه چگونه انجام میشود؟

زمان انجام جراحی بازسازی سینه

بازسازی سینه

زمان انجام این جراحی با توجه به اینکه چه درمان‌هایی پس از انجام ماستکتومی باید انجام دهید و همچین به آمادگی جسمانی و روحی شما بستگی دارد. برخی از زنان تا مدت‌ها پس از جراحی سینه، ترجیح می‌دهند جراحی بازسازی را به تعویق بیندازند و بعضی از زنان تمایل دارند در اولین فرصت پس از ماستکتومی، جراحی بازسازی سینه را داشته باشند.

جراحی بازسازی سینه اگر تداخلی با شیمی‌درمانی، پرتو درمانی یا سایر درمان‌ها نداشته باشد می‌تواند به صورت همزمان با برداشتن تمام یا قسمتی از سینه انجام شود.

در غیر این صورت بازسازی به فاصله 3 تا 4 هفته پس از شیمی‌درمانی و 4 تا 6 هفته پس از پرتودرمانی پیشنهاد می‌شود.

این فاصله زمانی به بیمار کمک می کند تا به بهبودی نسبی دست یابد و با آمادگی کامل جهت جراحی بازسازی مراجعه نماید و عوارض جانبی کمتری را پس از جراحی داشته باشد.

بازسازی می‌تواند ماه‌ها یا سال‌ها به تاخیر بیفتد تا هر زمانی که بیمار آمادگی لازم را داشت برای جراحی مراجعه نماید.

دکتر سروش کافی

دکتر سروش کافی

متخصص جراح عمومی
با سابقه ۴ ساله فعالیت به عنوان پزشک عمومی
پزشک اورژانس مدیر کلینیک زیبایی و اعمال جراحی سرپایی و تزریق بوتاکس و فیلر
و سابقه ۵ ساله فعالیت به عنوان جراح در عرصه های مختلف درمان بیماران و اعمال جراحی زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *