جراحی-پروتز-سینه-

عمل پروتز سینه چگونه انجام می شود و چه مراحلی دارد؟

آنچه می خوانید...

شاید ذهنتان با شنیدن پروتز سینه به سمت عمل زیبایی سوق پیدا کند اما نکته حائز اهمیت این است که پروتز سینه علاوه بر جنبه زیبایی جنبه درمانی نیز دارد، به طور مثال وقتی که پروتز سینه به منظور باز سازی سینه بعد از سرطان سینه صورت بگیرد، جنبه درمانی دارد و زمانی که پروتز سینه برای زیبایی، فرم دهی و حجیم کردن آن باشد جنبه زیبایی دارد. پروتز سینه عملی است که بسیاری از بانوان برای فرم دهی و بزرگ کردن سینه های خود انجام می دهند. عمل پروتز سینه نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.

عمل پروتز سینه موثر ترین راه حل برای خانم هایی است که دارای سینه های کوچک هستند. بی شک داشتن سینه هایی متناسب با جثه و شکل ظاهری هر زنی، زیبایی اندام او را چندین برابر خواهد کرد. از این رو خانم هایی که دارای سینه های نسبتا کوچک می باشند از این نوع جراحی برای متناسب کردن سایز سینه های خود استفاده می کنند. جراح متخصص عمل پروتز سینه را با استفاده از تکنیک های خاصی انجام می دهد. او طی جراحی از پروتز های مختلفی از جمله سیلیکون، سالین استفاده می کند. با قرار دادن این پروتزها در زیر عضلات و یا بافت های سینه تغییراتی را در سینه افراد ایجاد می کند.

عمل پروتز سینه چیست؟

عمل پروتز سینه یک نوع جراحی است که به منظور افزایش حجم سینه ها انجام می شود. همچنین عمل سینه یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های جراحی پلاستیک می باشد که پس از بیهوشی کامل با استفاده از قرار دادن پروتز یا ایمپلنت پشت بافت طبیعی پستان ها انجام می شود.به وسیله این عمل تغییراتی در شکل و اندازه و بافت سینه انجام می شود.

نتایج بدست آمده بعد از انجام عمل پروتز سینه

با انجام عمل پروتز سینه نتایجی حاصل می شود که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • ایجاد تقارن در سینه ها، گاهی بنا به دلایل خاصی سینه ها تقارن خود را از دست می دهند. بعد از انجام این عمل تقارن اولیه خود را بدست خواهند آورد.
  • شکل اولیه سینه ها بعد از عمل احیا می شود.
  • بزرگ شدن حجم سینه ها.

نکته: اعمال جراحی پلاستیک که بر روی سینه خانم ها انجام می شود به دو دسته زیبایی و بازیابی تقسیم می شوند. افزایش حجم سینه ها جزء اعمال زیبایی محسوب می شود. در حالی که بازسازی سینه هایی که به دلیل سرطان و یا سوختگی و تصادف از دست رفته اند جزء جراحی های بازیابی می باشند.

جنس پروتز هایی که در سینه به کار برده می شود از چیست؟

پروتزهایی که برای انجام عمل پروتز سینه مورد استفاده قرار می گیرند دارای متریال های مختلفی هستند. جنس این پرتزها شامل موارد ذیل می باشند:

پروتز های سینه از لحاظ مواد تشکیل دهنده شان به دو دسته مختلف تقسیم می شوند که عبارت اند از:

  • پروتز سیلیکونی
  • پروتزسالینی

پروتز سیلیکونی

این نوع پروتز حالتی ژله ای دارد که شبیه به بافت سینه است بنابراین حالت طبیعی به فرم سینه می دهد و زیاد اندازه آن را حجیم نمی کند. پروتز سیلیکونی از ترکیب های مختلف سیلیکون درست شده است.

اگر از پروتز سیلیکونی برای عمل سینه استفاده کنید جراح برای قرار دادن آن در بافت سینه، برش بزرگی را ایجاد می کند. همچنین اگر پروتز سیلیکونی پاره شود ممکن است مواد آن در خارج از بافت و در اطراف پستان پراکنده شود.

پروتز سیلیکونی در دو حالت گرد و اشکی وجود دارد که حالت اشکی مانند فرم طبیعی خود سینه است و حالت گرد آن فرم طبیعی ندارد و نیم کره مانند است.

 پروتز سالینی

پروتز سالینی از نمک استریل شده تشکیل شده است همین امر باعث شده است که اگر زمانی پروتز پاره شد در فرایندی طبیعی جذب بدن شود و آسیبی به بدن نرساند.پروتز سالینی به دلیل مقاومت بالایی که دارند برای استفاده طولانی مدت مناسب اند اما امکان پارگی بیشتری نسبت به پروتز های سیلیکونی دارند.

این پروتز ها حالت گرد و اشکی دارند. پروتز بالینی برای آن دسته از کسانی که میخواهند حجم زیادی به سینه شان دهند مناسب است از طرف دیگر برای افراد لاغر یا کسانی که می خواهند سینه شان فرم طبیعی داشته باشد نامناسب است.

پروتز سالینی هزینه کمتری نسبت به سیلیکونی دارد و جراح برای جای گذاری آن در بافت سینه برش کوچکتری نسبت به پروتز سیلیکونی می دهد.

پروتز سینه

بیشتر بخوانید: جراحی همزمان لیفت و پروتز سینه چگونه انجام میشود؟

پروتزهای سینه از لحاظ شکل

پروتزهایی که در جراحی پروتز سینه مورد استفاده قرار می گیرند از لحاظ شکل دارای انواع مختلفی است. این پروتز ها عبارتند از:

  • گرد
  • اشکی

پروتز گرد

این نوع اغلب برای افرادی که خواهان سینه های برجسته هستند مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این نوع بیشتر در جراحی های اصلاحی کاربرد دارد. علاوه بر آن افرادی که بافت سینه های آن ها نرم و شکل اولیه آن ها بدون نقض است استفاده از این نوع بهترین گزینه خواهد بود. این پروتز برای آن دسته از افرادی که سایز حجیم تری میخواهند و بافت سینه شان کوچک نیست مناسب است. در این حالت همه نواحی سینه به صورت یک دست افزایش پیدا می کند.

پروتز قطره اشکی

برای آن دسته از افرادی که حالت و فرم طبیعی سینه، مورد پسندشان است مناسب است هممچنین برای کسانی که سینه کوچکی دارند فرم اشکی پیشنهاد می شود. پروتز قطره اشکی، این نوع پروتز بیشتر برای خانم هایی مناسب است که دارای بافت پستان خیلی کمی هستند. همچنین از این نوع پروتز برای خانم هایی که از افتادگی یا بد شکلی و نامتقارنی سینه های خود رنج می برند استفاده می شود.

محل قرار گیری پروتز سینه

پروتز سینه در قسمت بافت سینه قرار گرفته می شود که با توجه به آنوتومی بدن انسان و فرم دلخواهی، پروتز سینه در زیر عضلات یا در روی عضلات قرار می‌گیرند.

تفاوت عمل لیفت و پروتز سینه

لیفت و پروتز سینه دو معقوله جدا از هم می باشند. لیفت سینه صرفا برای درمان سینه های افتاده مناسب است. در لیفت سینه تغییری در حجم و سایز سینه داده نمی شود و صرفا مناسب کسانی است که دارای سینه افتاده هستند و میخواهند فرم سر بالایی به  سینه هایشان بدهند.

از طرفی در پروتز سینه می توان حجم، فرم و سایز سینه را تغییر داد البته پروتز سینه برای آن دسته از بانوانی که سینه خیلی افتاده ای دارند توصیه نمی شود.

اقدامات پیش از قرار دادن پروتز در سینه به کمک جراحی

  • انجام جلسه مشاوره ای به همراه پزشک و دریافت اطلاعات جامع درباره عمل پروتز سینه.
  • انجام آزمایش و بررسی سلامت بیمار.
  • بررسی سینه های بیمار و انجام عکس برداری.
  • اندازه گیری قد و وزن بیمار برای انتخاب اندازه مشخص و دقیق پروتز سینه.

برش های قابل اجرا در عمل پروتز سینه

  • برش های ایجاد شده در سینه افراد جهت انجام عمل پروتز سینه به  عوامل زیادی بستگی دارد. حجم و سایز پروتز مورد استفاده، جنس پروتز، آناتومی بدن بیمار از جمله این عوامل هستند.  برش های ایجاد شده جهت قرار دادن پروتز ها به صورت ذیل می باشند:
  • برش طرف دست یا برش ترنسکسیلای، این برش در قسمت زیر بغل بیمار ایجاد می شود.
  • برش در ناحیه نوک سینه پری آرئولار.
  • برش بر روی خط زیر سینه یا اینترامامری، این برش زیر سینه انجام می شود.
پروتز سینه

مراحل انجام عمل پروتز گذاری سینه

جهت انجام عمل پروتز سینه  بعد از انجام معاینات و آزمایشات مربوطه و انتخاب نوع و سایز پروتز بیمار روانه اتاق عمل می شود. پزشک در اولین اقدام برش هایی را در قسمت هایی از سینه ایجاد می کند. سپس پروتز را وارد بدن بیمار می نماید و بعد از اتمام کار جای برش ها را بخیه خواهد کرد.

نکته مهمی که درباره این عمل وجود دارد این است که پزشک از دو تکنیک برای وارد کردن پروتز به سینه افراد استفاده می کند. تکنیک اول قرار دادن آن زیر ماهیچه است. این روش به دلیل قرار گیری پروتز زیر پکتورال بسیار دردناک بوده و دارای دوران نقاهت طولانی تری است.

تکنیک دوم قرار دادن پروتز در زیر پستان یا زیر غدد لنفاوی است. در این روش پروتز روی ماهیچه قرار می گیرد.

اقدامات مهم جهت بهبودی سریع تر بیمار بعد از انجام عمل پروتز سینه

  • خوراندن مسکن بعد از به هوش آمدن بیمار جهت تسکین درد.
  • مراقبت از زخم ها و بخیه های ایجاد شده در سینه تا محو کامل آن ها.
  • مقدار صحیح مصرف داروها.
  • مراجعه به موقع به پزشک معالج.
  • مراجعه فوری به پزشک به محض بروز تب، قرمزی در ناحیه سینه و یا ایجاد عفونت، درد قفسه سینه، تپش نامنظم قلب.

مزایای عمل پروتز سینه

سایز و فرم سینه بانوان پس از گذشت سال ها به دلایل مختلفی تغییر می کند. خیلی از بانوان از فرم سینه خود پس از بارداری و شیر دهی ناراضی هستند و یا خیلی از بانوان از ابتدا سایز سینه کوچکی دارند؛ عده ای دیگر بر اثر سرطان سینه، سینه نامتقارنی دارند؛ همه این افراد با انجام پروتز سینه می توانند به فرم و حجم ایده آل مورد نظرشان برسند.

همچنین در عمل پروتز سینه نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست و شخص پس از  به هوش آمدن مرخص می شود.

معایب جراحی پروتز سینه

هر نوع عمل جراحی دارای معایب خاص خودش است برخی از معایب پروتز سینه عبارت است از:

  • خطر ترکیدگی پروتز سینه وجود دارد
  • بزرگی زیاد پروتز سبب ایجاد چین و چروک روی سینه می شود
  • در صورت ابتلا به سرطان امکان پاره شدن پروتز وجود دارد
  • امکان عفونت و سفت شدن پروتز در دوران شیر دهی وجود دارد
  • در صورتی که پروتز زیر عضله پستان قرار گیرد احتمال افتادگی پستان بعد از پروتز وجود دارد
  • امکان باقی ماندن جای زخم و بخیه وجود دارد.

پروتز خارجی سینه چیست؟

پروتز خارجی از بسیاری لحاظ با عمل پروتز سینه متفاوت است. پروتز خارجی تنها زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نتوان از پروتز داخلی برای بیمار استفاده کرد. این نوع پروتز زیبایی و طبیعی بودن پروتز داخلی را ندارد.

زمان اقدام جهت تعویض پروتز های قرار داده شده در سینه

خبر خوبی که درباره عمل پروتز سینه وجود دارد این است.  پروتز های مورد استفاده به نحوی در سینه ها قرار داده می شوند که نیازی به تعویض نداشته باشند. تنها در صورتی پروتز ها  تعویض می شوند که حالت پارگی در آن ها روی دهد. بنابراین لازم است بعد از گذشت ده سال از انجام عمل جهت معاینه به پزشک مراجعه شود.

عوارض جراحی پروتز سینه

هر نوع عمل جراحی پس از عمل، عوارضی را به دنبال دارد. درد، خارش، تورم و التهاب نمونه هایی از عوارض پروتز سینه است.

در برخی موارد ممکن است پروتز سینه باعث عفونت و یا خونریزی در محل بخیه ها شود. همچنین عده ای از افراد ممکن است نسبت به دارو بیهوشی حساسیت نشان دهند و پس از عمل دچار سردرد، حالت تهوع، سرگیجه و… شوند.

مراقبت های بعد از عمل پروتز سینه

  • عمل پروتز سینه دوره نقاهت چند ماهه را درپی دارد. فرد پس از مرخص شدن از بیمارستان بهتر است یک یا دو هفته فعالیت های روزانه و کاری خود را کنار بگذارد و استراحت کند.
  • پس از پروتز سینه باید از هرگونه انجام فعالیت های سنگین ورزشی و بلند کردن اشیا سنگین پرهیز کرد.
  • همچنین شخص باید به مدت سه ماه از سینه بند مخصوص پروتز سینه استفاده کند تا سینه فرم خود را از دست ندهد و افتاده نشود.
  • برای کاهش درد و اثرات بیهوشی با توصیه پزشک میتوان از داروهای مسکن استفاده کرد.

هزینه جراحی پروتز سینه

هزینه پروتز سینه با توجه به محل کلینیک یا مطب، تجربه پزشک، نوع و فرم پروتز متفاوت است.

چند نکته کاربردی درباره پروتز سینه

  • استفاده از پروتز هایی که مورد تایید آمریکا و ایران است موجب بروز سرطان نخواهد شد.
  • پروتز سینه اختلالی برای شیردهی به وجود نمی آورد اما ممکن است سبب سفت شدن سینه شود.
  • امروزه پروتز های سینه در صورت پاره نشدن پروتز دیگر لازم به تعویض نیستند اما پشنهاد می شود هر چند سال به پزشک متخصص نشان داده شود تا در صورت رویت هرگونه مشکل، آن را برطرف نمود.

سخن آخر

جراحی سینه یک جراحی متفاوت است. پیش از هر اقدامی لازم است درباره آن تحقیق شود و نتیجه حاصله  با سطح انتظارات بیمار مورد سنجیده شود.

دکتر سروش کافی

دکتر سروش کافی

متخصص جراح عمومی
با سابقه ۴ ساله فعالیت به عنوان پزشک عمومی
پزشک اورژانس مدیر کلینیک زیبایی و اعمال جراحی سرپایی و تزریق بوتاکس و فیلر
و سابقه ۵ ساله فعالیت به عنوان جراح در عرصه های مختلف درمان بیماران و اعمال جراحی زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *