از بین بردن چربی جمع شده در اندام برای بسیاری از افراد دشوار و چالش برانگیز است. بسیاری از افراد به دلایل مختلف قادر به گرفتن رژیم و ورزش نیستند، بنابراین از بین بردن چربی برای این افراد به مساله ای چالش بر انگیز تبدیل شده است. لیپوساکشن یکی از روش های ایمن برای از بین بردن چربی موضعی بدن است که برای اندام مختلف از جمله شکم، پهلو، باسن و ران کاربرد دارد.
لیپوساکشن شکم یکی از پر کاربرد ترین انواع لیپوساکشن است. طی این جراحی، چربی جمع شده در ناحیه شکم به کمک ابزاری خاص تخلیه می شود. این روش برای حذف چربی های موضعی و همچنین فرم دهی به شکم مناسب است و می تواند بخش زیادی از چربی جمع شده در این ناحیه را تخلیه کند.
لیپوساکشن شکم چیست؟
لیپوساکشن یک روش مدرن و پیشرفته برای از بین بردن چربی های موضعی اندام است. این روش برای افرادی که قادر به حذف چربی با رژیم و ورزش نیستند مناسب است و می تواند به اندام فرم دهد. طی این روش، چربی های جمع شده در بدن به وسیله لوله ای مخصوص به نام کانولا و از طریق اعمال فشار و مکش، تخلیه می شوند.
لیپوساکشن شکم روشی نسبتا ایمن است و اگر توسط جراح و متخصص با تجربه انجام شود می تواند نتایج رضایت بخشی را به همراه داشته باشد.
بیشتر بخوانید: لیپوساکشن ران چگونه انجام می شود؟
کاندید مناسب لیپوساکشن شکم
لیپوساکشن شکم برای از بین بردن چربی موضعی بهترین گزینه است. این روش برای افرادی که در نواحی خاصی از بدن خود دارای چربی هستند مناسب است. کاندید مناسب برای این جراحی باید وزن ثابتی داشته باشد و از سلامت عمومی لازم برای جراحی برخوردار باشد.
لیپوساکشن روشی برای کاهش وزن نیست و برای از بین بردن چربی های زیر جلدی مناسب است؛ بنابراین افرادی که به هر دلیل، بیش از حد دچار اضافه وزن هستند برای انجام این عمل مناسب نیستند. همچنین متقاضی لیپوساکشن باید پوستی نسبتا سفت و انعطاف پذیر داشته باشد تا پس از جراحی دچار مشکل نشود. سن مناسب برای انجام این جراحی، از 18 سال به بالا است.
لیپوشاکسن شکم چگونه انجام می شود؟
لیپوساکشن شکم به وسیله دستگاه مخصوص و توسط جراح متخصص انجام می شود. این جراحی با بیهوشی بیمار آغاز می شود؛ سپس برش های کوچکی روی نواحی از شکم ایجاد شده و لوله ای مخصوص به نام کانولا از طریق این شکاف ها وارد بافت چربی این ناحیه می شوند.
در این مرحله چربی های جمع شده در شکم و پهلو از طریق حرارت و مکش، از هم شکسته و بصورت مایع تخلیه می شوند. لازم به ذکر است که بافت چربی تخلیه شده از طریق لیپوساکشن تخریب شده و قابل استفاده مجدد نیست.
آمادگی برای لیپوساکشن شکم
قبل از تصمیم گیری برای انجام لیپوساکشن، لازم است تا با پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک برای اطمینان از مناسب بودن شرایط شما برای جراحی، مجموعه ای از آزمایش های لازم را تجویز می کند. پس از بررسی آزمایش ها، پزشک در مورد زمان جراحی و اقدامات قبل از آن تصمیم گیری می کند.
مراقبت های قبل از جراحی که لازم است از آنها آگاه باشید:
- تا دو هفته قبل از جراحی از مصرف قرص های ضد انعقاد خون مانند آسپرین خودداری کنید.
- تا دو هفته پیش از جراحی از مصرف قرص های ضد بارداری پرهیز کنید.
- یک هفته قبل از جراحی از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
عوارض جراحی لیپوساکشن شکم
لیپوساکشن نیز همانند سایر روش های جراحی ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد. این جراحی در صورتی که توسط فرد متخصص و با تجربه انجام گیرد عوارض چشمگیری نخواهد داشت و فرد در مدت زمان نسبتا مناسبی بهبود پیدا می کند. کبودی، درد و التهاب از شایع ترین عوارض پس از این عمل است.
عوارض احتمالی لیپوساکشن شکم:
- کبودی و التهاب
- تجمع مایعات در زیر پوست
- احتمال بروز عفونت
- احتمال ایجاد لخته خون
- احتمال افتادگی پوست
- آمبولی چربی
- احتمال آسیب به بافت های مجاور
بیشتر بخوانید: آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است؟
مراقبت های پس از جراحی شکم
مراقبت های پس از جراحی لیپوساکشن در روند بهبودی و نتایج حاصل از آن بسیار تاثیر گذار است. از جمله مراقبت های مهم پس از جراحی لاغری شکم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تا یک هفته پس از جراحی لازم است از گن های محکم استفاده شود.
- تا زمان بهبودی، از خوابیدن روی شکم و پهلو خودداری شود.
- از اعمال هرگونه فشار و ضربه به ناحیه شکم خودداری کنید.
- تا زمان بهبودی، از ورزش و فعالیت های سنگین خودداری کنید.
- تا زمان بهبودی از بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید.
- تا دو هفته پس از جراحی نباید از داروهای ضد انعقاد و ضد التهاب استفاده شود.
- از مصرف الکل و دخانیات تا چند هفته پس از جراحی خودداری کنید.
- تا دو روز پس از جراحی قادر به حمام کردن نخواهید بود.
پرسش های متداول
پس از این جراحی، بیمار معمولا به 2 الی 5 روز استراحت نیاز دارد و پس از 4 الی 6 هفته بهبود پیدا می کند.
این جراحی در صورتی که توسط فرد متخصص انجام شود، خطری را برای فرد به همراه نخواهد داشت.
ماندگاری این عمل بدر هر فرد با توجه به شرایط بدنی و مراقبت های انجام شده متفاوت است. در صورت عدم رعایت رژیم غذایی و عدم تحرک، باز هم ممکن است پس از مدتی مجددا مقداری چربی در بافت شکم فرد تجمع پیدا کند.
این جراحی طبیعتا با مقداری درد همراه است؛ اما به دلیل بیهوشی حین عمل، فرد دردی را احساس نخواهد کرد و درد پس از جراحی نیز با مصرف مسکن قابل کنترل است.