تناسب اجزای صورت با یکدیگر یکی از معیار های اصلی زیبایی محسوب می شود. چانه یکی از اعضای مهم صورت است که در تناسب چهره افراد تاثیر بسیاری دارد. خوش فرم و متناسب بودن چانه به چهره افراد زیبایی خاصی میبخشد. جراحی ژنیتوپلاستی یا جراحی زیبایی چانه یکی از روش های پزشکی برای بهبود فرم چانه است. این جراحی به اصلاح فرم و اندازه چانه کمک می کند و می تواند تغییر خوبی را در چهره افراد ایجاد کند. در این مطلب قصد داریم به مزایا و نحوه انجام جراحی زیبایی چانه بپردازیم.
ژنیتوپلاستی چیست؟
ژنتیوپلاستی نوعی جراحی زیبایی است که طی آن فرم چانه فرد اصلاح شده و با سایر اعضای صورت در تناسب قرار می گیرد. جراحی زیبایی چانه برای رفع انحراف چانه، جلو کشیدن فک پایین نسبت به بالا و بزرگ تر کردن چانه های کوچک کاربرد دارد. کوچک بودن چانه ممکن است تناسب چهره افراد را به هم بزند.
در برخی افراد، فک پایین نسبت به فک بالا در موقعیت عقب تر یا جلوتری قرار دارد و این موضوع باعث می شود تا نیم رخ چهره فرد از تناسب خارج شود. این نکته را در نظر داشته باشید که افراد با هر فرم از چهره زیبا هستند و تصمیم به انجام جراحی های زیبایی کاملا سلیقه ای است. در هر حال جراحی ژنیتوپلاستی امروزه به عنوان یکی از جراحی های زیبایی پر طرفدار شناخته می شود.
بیشتر بخونید: جراحی لیفت سانترال لب چگونه انجام می شود؟
انواع جراحی ژنتیوپلاستی
ژنیتوپلاستی چند نوع مختلف دارد که با توجه به تغییر مورد نیاز انجام می گیرد:
اسلایدینگ چانه: یکی از رایج ترین انواع جراحی چانه، اسلایدینگ چانه است. این جراحی به منظور عقب یا جلو بردن و اصلاح وضعیت چانه کاربرد دارد. طی این جراحی، موقعیت چانه تغییر کرده و به عقب یا جلو کشیده می شود. این جراحی همچنین برای بالا یا پایین بردن طول چانه نیز کاربرد دارد.
ژنیتوپلاستی کشویی: این نوع از جراحی برای مواردی کاربرد دارد که فرد با اختلالات رشد فک و دندان مواجه است. این قبیل اختلالات در برخی موارد علاوه بر به هم زدن تناسب چهره، باعث انسداد راه هوایی می شوند. جراحی ژنیتوپلاستی کشویی با دقت بالایی انجام می شود و می تواند انحراف چانه و مشکلات فک و دندان ها را بهبود دهد.
ایمپلنت چانه: این جراحی معمولا برای افرادی کاربرد دارد که چانه آنها نامتقارن و عقب تر از حالت طبیعی است. طی این جراحی، یک برش در داخل لب پایین یا زیر چانه ایجاد می شود و جراح با جایگذاری ایمپلنت در محل مورد نظر، فرم چانه را اصلاح می کند.
مراقبت های بعد از عمل ژنیتوپلاستی
مانند هر جراحی دیگری، مراقبت های بعد از عمل ژنیتوپلاستی تاثیر بسیاری در نتیجه حاصل از جراحی دارد. در صورت انجام درست مراقبت های بعد از جراحی زیبایی چانه، عوارض جراحی به حداقل می رسد و دوران بهبودی سریع تر طی می شود.
- بعد از جراحی، آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک را به موقع و بصورت منظم استفاده کنید.
- تورم و کبودی بعد از جراحی طبیعی است. برای کاهش درد می توانید از مسکن های تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.
- تا 10 روز پس از جراحی باید از غذاهای نرم و آبکی استفاده شود تا به زخم داخل دهان فشاری وارد نشود.
- در هنگام خوابیدن، طاق واز بخوابید و از دو بالشت زیر سر خود استفاده کنید.
- در صورت توصیه پزشک باید از گن مخصوص چانه استفاده کنید.
- تا یک ماه پس از جراحی از نوشیدن الکل و مصرف دخانیات پرهیز کنید.
- در طول دوران نقاهت بهداشت دهان و دندان را حفظ کنید.
- 6 الی 8 هفته بعد از جراحی از ورزش سنگین خودداری کنید.
عوارض ژنیتوپلاستی
ژنیتوپلاستی یک جراحی زیبایی محسوب می شود و طبیعتا می تواند با عوارضی همراه باشد. در صورت انتخاب بهترین جراح ژنیتوپلاستی و رعایت کردن مراقبت های پس از جراحی، ژنیتوپلاستی عارضه خاصی را به همراه نخواهد داشت. برخی عوارض احتمالی ژنیتوپلاستی:
- تورم و التهاب
- کبودی یا قرمزی
- احساس درد در فک
- عفونت
- از دست دادن موقت احساس
بیشتر بخوانید: تریق چربی به صورت، بهترین روش برای جوانسازی
هزینه جراحی ژنیتوپلاستی
هزینه ژنیتوپلاستی مانند هر جراحی زیبایی دیگری به عوامل مختلفی بستگی دارد. میزان مهارت جراح، شرایط فرد بیمار، تجهیزات استفاده شده و دارو و آزمایشات قبل و بعد جراحی در هزینه ژنیتوپلاستی تاثیر گذار هستند. برای اطلاع از قیمت دقیق جراحی زیبایی فک می توانید با مطب دکتر سروش کافی تماس حاصل فرمایید.
پرسش های متداول
بعد از ژنتیوپلاستی محدودیتی در صحبت کردن وجود ندارد. لازم است برای جلوگیری از فشار آمدن به فک، تا 10 روز از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید.
با وجود التهاب پس از جراحی، تاثیر عمل چانه در ماه اول بعد از جراحی قابل مشاهده است.
افرادی که فک آنها به دلایل ظاهری نیاز به جراحی دارد، با برخورداری از سلامت عمومی و حداقل 20 سال سن می توانند این جراحی را انجام دهند.